Információk

Hogyan zajlik egy fotózás

timeline_bold

Gyakori kérdések

A lifestyle fotózás tulajdonképpen egy irányított játék, buli, ahol különböző, aktivitást igénylő feladatok keretében készülnek a képek. Nem mondom meg pontosan, hogy hova tedd a kezed, hogy álljon a ruhád, hanem pl. futóversenyt tartunk, vagy arra kérem anyát, hogy súgjon egy titkot a gyerkőc fülébe, vagy apát, hogy dobja a magasba. Ennek eredménye, hogy egy valódi érzelmekkel teli sorozatot kaptok. Természetesen elkészülnek a kamerába nézős-mosolygós képek is, de a hangsúly egyértelműen az egymás felé forduláson van ❤️

A hétvégi időpontok már 2 hónapra előre többnyire elkelnek, hétköznap is egy hónappal előre érdemes foglalni, de ha ennél hamarabb jönnétek fotózkodni, akkor is kérdezzetek rá, mert néha előfordul lemondás betegség miatt.
Októbertől decemberig, azaz a karácsonyi időszakban gyakorta már szeptemberben elkelnek az időpontok, így ha ebben az időszakban érkeznétek, minél előbb foglaljatok!

Legszívesebben a természetben fotózok, vannak jól bejáratott helyeim, de nyitott vagyok általatok kigondolt helyszínekre is, azonban ebben az esetben előre kérek képeket, hogy meg tudjam ítélni, hogy azt a képi világot tudom-e ott is biztosítani számotokra, amit én magam és – ha engem kerestetek fel – Ti is elvártok tőlem.

Ezen kívül lehetőség van az otthonotokban és stúdióban is fotózni. A studiós felvételeket a sokoldalú NDustrial stúdióban készítem.

Minél többen vagytok egy fotózáson, illetve a gyerekek minél kisebbek, annál több időt érdemes rászánni, hogy be tudjunk iktatni szükséges pihenőket.

A konzultáció fontos része a fotózásnak, hiszen itt segítek számotokra, hogy milyen ruhában érdemes megjelenni, melyik a leginkább hozzátok illő helyszín stb., Azaz előkészíti a tökéletes végeredményt 🙂

Hogy a legjobb formádat hozhasd, érdemes igénybe venni szakértő kezek segítségét. Ha szoktál sminkelni, azért, ha nem, akkor pedig azért érdemes profira bízni. Ez ügyben ajánlással tudok Neked segíteni.

A teljes stylingnak a legnagyobb előnye, hogy összeillő és trendi, csinos ruhákat kaptok, melyeket a stylist biztosít számotokra a fotózás alatt, azaz MEGSPÓROLHATJÁTOK a fotózást megelőző bevásárló körutat 🙂

Az árak nem főre értendőek, viszont ha sokan érkeztek, vagy a gyerekek kevésbé együttműködő korban vannak, érdemes hosszabb időtartamú csomagot választani.

Természetesen háromgyermekes anyukaként pontosan tudom, milyen nehéz összehozni, hogy épp senki ne legyen beteg, vagy hogy a kültéri fotózásoknál az is stressz faktor, hogy milyen lesz az időjárás. Én mindig rugalmasan állok ezekhez, nem szoktam felszámolni lemondási díjat, viszont a velem kapcsolatban álló szolgáltatók lemondási díjait előre el szoktam kérni. A studiós fotozásoknál ez 4 napon belüli lemondás esetén 9000 Ft/óra.

Kérlek benneteket, hogy beteg gyerekkel NE vegyetek részt a fotózáson. Tudom, hogy sokszor nehéz megoldani az új időpontot, de kérlek gondoljatok az én családom egészségére is, illetve a többi családtól se vegyétek el a lehetőséget, hogy a kamerám elé állhassanak!

A studiós illetve beltéri fotózásokat többnyire délelőtt tartom, a kültérit pedig szinte kivétel nélkül naplemente előtti órákban (különböző helyszíneken különböző időpontokban tűnik el a nap, erről egyeztetünk pontosan, ha választottatok helyszínt). Ez sokszor fektetés körüli időpontot jelent, és átérzem háromgyermekes anyukaként, hogy ez aggodalomra adhat okot, de tapasztalataim szerint a gyerekek a vicces, játékos feladatok miatt – na meg a kis jutalomért 🙂 – nagyon ügyesen szoktak viselkedni, és izgalommal várják a lemenő napot 🙂 szoktak viselkedni, és izgalommal várják a lemenő napot 🙂

Igen, fogom a kezeteket, amennyire ez szükséges. Családi fotózásoknál nem állítom be az utolsó hajszálig a jelenetet, inkább játékos feladatokkal segítem a megfelelő összhangot a képeken (pl. Cirógasd meg az arcát, dobd fel a magasba, futóverseny stb.) Míg Ti játszotok, én a megfelelő irányból a nap állását maximálisan ismerve és kihasználva érem el, hogy a meghitt pillanatokat megfelelően szép minőségben örökíthessük meg.

Igen, a fotózás után a színkorrekciózott, előszűrt logózott képekből Ti magatok választhatjátok ki a kedvenceiteket.

A nyers fotókat nem adom át, mivel ez még csak a fele a teljes munkámnak, és maximalista lévén, mindig tökéletes végeredményre törekszem. A nyers fotókat azonban örökre megőrzöm, így akár évekkel később is újra rendelhettek belőle.

Semmi akadálya, lehetőségetek van extra képet vásárolni.

Az összes választott képet átadom színes és fekete fehér változatban, valamint webre optimalizált méretben is.

Mindig nyitott vagyok a kérésekre a retusálás tekintetében (is). Azonban én magam a saját gyerekeimről készült képekről soha nem tüntetem el a félig lekopott csillám tetkót, vagy épp a huszadik lila foltot, mert ez része ennek a kornak, és én igazán erre a korra szeretnék emlékezni 🙂 fontoljátok meg Ti is!

A képeket a választást követően kb 3-4 hét elteltével kapjátok meg, digitális formában. Ha bármilyen okból kifolyólag korábban szeretnétek a fotókat, ezt jelezzétek előre, mert többnyire megoldható.

A boudoir fotózás esetében mindig már a találkozást megelőzően segítek a megfelelő öltözékek kiválasztásában. A fotózáson részleteibe menően elmondom és akár meg is mutatom a pózokat, kis trükkökkel segítelek Téged, hogy a végeredmény igazán nőies és szexi lehessen. Csajok egymást között, egy kis zene és az oldott hangulat segít, hogy olyan sorozatot kaphass kézhez, amit még nagymama korodban is büszként nézegetsz majd 🙂